Serverele Wikileaks in apele internationale?


Julian Assange si sponsorii proiectului Wikileaks se ocupa acum de cumpararea unei nave pentru a transporta serverele Wikileaks intr-o alta locatie in afara jurisdictiei SUA si a tarilor prietene ei. A aparut informatia ca detinatorii serverelor Wikileaks  doresc
sa le mute in apele internationale- despre asta ne spun multe surse in grupurile de hackeri care cunosc situatia curenta Wikileaks. Aparent centrul de date in mijlocul marii poate deveni un centru permanent in reteaua curenta de oglinzi Wikileaks, care la momentul dat se afla in Suedia, Islanda si alte tari. In largul marii, dispozitivele vor fi in siguranta si vor putea lucra linistite- nimeni nu va avea dreptul de a le confisca.
Conform standartelor internationale, daca va aflati la o distanta oarecare de coasta, legile tarii respective inceteaza sa mai functioneze, astfel intra in vigoare legile marii. Potrivit expertilor, locul cel mai potrivit pentru amplasarea serverelor Wikileaks este "Principatul Sealand" proclamata in 1967 de maiorul britanic Roy Bates. Maiorul Roy Bates in imaginea de mai jos.


 Aceasta insula se afla in Marea Nordului la 10 kilometri de coasta Marii Britanii. Cel mai interesant lucru este ca platforma este conectata la internet si ofera gazduire a mai multor site-uri.
Anterior in Sealand, a lucrat compania de hosting HavenCo, comunicarea fiind realizata de transmitatorii navelor. In 2008 compania si-a incetat activitatea.
Locul amplasarii Sealand este indicat pe harta de mai jos.



Alta varianta de amplasare a serverelor este o barja militara veche. Expertii spun ca mutarea serverelor pe mare nu ajuta cu nimic Wikileaks. Chiar daca site-ul va functiona, fondatorii vor fi in pericolul de a fi arestati.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu