Cum sa afli daca mobilul e ascultat?

Salut!
Trebuie doar sa spun ca ascultatul telefonului mobil prin interceptarea semnalului cu ajutorul unei cutiute cu antene, este IMPOSIBIL! Canalul de date este bine criptat incat a "trage cu urechea" la acest nivel o pot face doar operatorii de retele carora li sau cerut informatii de la serviciile speciale.
Dar in general e posibil sa asculti telefonul altcuiva fara metode high-tech.


Pe internet sunt disponibile multe programe care pot lucra in secret in telefonul victimei si de a salva inregistrarile convorbirilor telefonice si mesajele de tip SMS, coordonatele geografice si chiar pozele facute cu aparatul de fotografiat incorporat in telefon.


In grupul de risc se afla telefoanele cu sistemul operational Windows Phone si Symbian. Programe spion sunt desigur si pentru utilizatorii iPhone, dar instalarea unui astfel program pe un iPhone fara jailbreak e imposibila.


Pentru a determina daca in telefon traieste un program spion, e complicat pentru un utilizator nepregatit. Cu toate acestea exista semne dupa care puteti determina indirect daca telefonul e ascultat sau nu.


1.  Telefonul se descarca prea repede. Daca bateria este descarcata si nu ati folosit telefonul mai mult decat de obicei, deci innauntrul telefonului ruleaza un program spion care transmite date in alta parte. Cu toate acestea amintitiva ca bateria se poate descarca prea repede daca e uzata sau veche.


2.  Telefonul se comporta ciudat. Daca telefonul de la sine: se stinge, se include, instaleaza un program necunoscut, este foarte probabil ca aveti ceva periculos acolo. Desigur, nu excludem erorile a sistemului de operare.


3.  Zgomot. Interferentele  pot fi de 2 tipuri: in timpul convorbirii si cele care apar cand apropii telefonul langa o boxa de exemplu. In primul caz ecoul suspect insotit de oricare alt zgomot care va insoteste conversatia cu orice abonat in orice moment poate fi rezultatul unei urmariri a dispozitivului. Uneori acest zgomot poate fi cauzat de semnalul slab al retelei sau alte probleme similare, dar in cazul ca zgomotul se aude mereu, si nu e prima zi, atunci aveti motive sa va faceti griji.


CLICK AICI PENTRU ALTE 5 SIMPTOME CA TELEFONUL E SUB URMARIRE!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu