Chiar si dupa trei ani pozele «sterse» de pe Facebook sunt on-line!


   Facebook nicidecum nu poate solutiona problema distrugerii normale a content-ului generat de utilizator. Poza pe care ai sters-o din album continua sa se pastreze pe servere si e accesibila prin adrese directe. Daca poza contine un material compromitator, atunci e probabil sa aveti probleme .
   Pentru prima oara, utilizatorii, au atras atentia la aceasta problema cu trei ani si jumatate in urma. Editorialul ARS TECHNICA a publicat in iulie 2009 un articol ce punea pe rol «soarta» pozelor sterse care, de fapt, nu sunt sterse fizic de pe serverele companiei Facebook. Respectivele fisiere raman pe CDN (content delivery network). E de mentionat ca Twitter si Flickr nu au astfel de probleme. Daca stergi poza, ea intradevar dispare in cateva secunde.   Reprezentantii Facebook au explicat ca problema mentionata tine de partenerul lor, caruia-i apartine reteaua CDN. Content-ul e plasat pe servere si exista in cateva copii. Stergerea originalului nu presupune stergerea automata a copiilor. Acestea raman accesibile prin adrese URL directe de tipul:
 http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/315049_206880586043383_100001643284084_544614_1533426186_n.jpg


   In iulie 2009 compania Facebook a promis ca va solutiona problema pe serverele partenerului sau CDN. Insa, totul a ramas pe vechi si pana acum. Pe parcursul acestui timp multi utilizatori au aflat ca pozele sterse pot fi vizualizate si evident au profitat. Astfel, din cauza unor poze pe care utilizatorii le credeau sterse, au aparut primele istorioare scandaloase.   La momentul actual, reprezentantii Facebook afirma ca sunt aproape de a solutiona problema si pozele sterse nu se vor pastra pe servere mai mult de 45 de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu