Cum sa cauti pe Google [TUTORIAL]



Salut!
Desi titlul pare putin straniu sau absurd dar majoritatea utilizatorilor care cauta ceva pe Google nu stiu cum sa o faca corect si efectiv. Mai jos o sa prezint o serie de sfaturi si trucuri simple de cautare pe motorul de cautare Google. Nu pot garanta ca tot ce voi scrie mai jos se aplica si la alte motoare de cautare cum ar fi Bing sau Yahoo search.


Cand deschideti prima data pagina Google, de exemplu www.google.com, site-ul o sa va redirectioneze spre un domeniu national in care va aflati. De exemplu: sunteti in Romania si tastati www.google.com, acesta o sa va duca la www.google.ro. Daca va aflati intro alta tara, site-ul o sa va redirectioneze spre domeniul national respectiv. Nu uitati! Compania Google are aproape 1 MILIARD de servere si in aproape orice tara exista oficiu google.


Mai intai trebuie sa stiti ce cautati. Sunt in general 3 categorii de cautare: WEB, Imagini si Videoclipuri. Hai sa vedem ce cuprinde fiecare categorie:


  1. WEB- poate fi orice: informatii, stiri, jocuri, muzica etc.
  2. Imagini- motorul de cautare iti afiseaza doar imagini dupa cuvintele cheie tastate in bara de cautare.
  3. Videoclipuri- la fel ca la imagini, doar rezultatele cautarii vor fi mereu videoclipuri de pe site-uri precum Youtube.
Acum apare intrebarea. Care e cea mai eficienta metoda de cautare? O cautare eficienta pe net inseamna intelegerea funcionarii fundamentale a motorului utilizat. In primul rand utilizati "+" in loc de "la, in, cu etc.


Ex: "windows+limba romana" in loc "de windows in limba romana" sau "filme+online+subtitrari romanesti" in loc de "filme online cu subtritrari romanesti".  Desigur, motorul de cautare o sa va afiseze rezultate bunisoare chiar daca nu utilizati "+".


In al doilea rand cand cautati altceva inafara de stiri, informatii, e mai bine sa utilizati limba engleza din cauza ca majoritatea site-urile din strainatate folosesc limba engleza ca limba principala a site-ului. In caz ca doriti sa descarcati un joc sau un program de pe internet si utilizati google, ar fi o idee proasta sa scrieti in bara de cautare: "descarca jocul X" sau "descarca gratuit programul Y". In cazul dat utilizati limba engleza, in caz contrar veti gasi mult mai greu soft-ul cautat.


Sfaturi de cautare a unei imagini: dupa accesarea butonului "Imagini" din coltul stanga sus de pe pagina google.ro vei fi redirectionat spre Google imagini. Rezultatele cautarii de aici mereu vor fi imagini. ATENTIE! Nu va fi afisata nici o imagine, poza de pe o retea sociala precum Facebook din cauza regulilor de confidentialitate. Imaginile afisate in urma cautarii vor fi de pe blog-uri sau site-uri care nu cer un cont special pentru afisarea imaginilor respective. Daca nu gasiti ce cautati, incercati o cautare in limba engleza. Daca obiectul cautat este de exemplu un simbol sau un lucru specific unei tari va recomand sa cautati in limba tarii respective.
                                   Un exemplu concret mai jos: turnul eiffel   VS  Tour Eiffel
Click pe imagine pentru marire.

    
<- Aici am scris in bara de cautare turnul eiffel.Observati in imaginea de mai jos unde am scris Tour Eiffel ca rezultatele cautarii sunt complet diferite. Deci ajungem la concluzia ca limba utilizata la cautare este un lucru important. Nu uitati, aceeasi regula se aplica si la videoclipuri sau oricarei cautari pe WEB. Daca nu stiti cum se numeste obiectul X in limba respectiva, utilizati Google translate. Nu va faceti griji, google translate o sa va traduca fara greseli denumirea unui lucru in alta limba.







Cautati un videoclip si nu il gasiti pe youtube? Nu uitati ca exista mai multe site-uri de tipul youtube unde poti incarca videoclipuri. Cautarea pe Google Videoclipuri (accesati coltul stanga sus) va ofera posibilitatea sa cautati orice material video de pe orice site care permite incarcarea acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu