DAEMON-Tools [TUTORIAL]

Am auzit de multe ori de acest program si l-am vazut instalat la multe calculatoare, dar multi dintre voi nu stiu cum sa il foloseasca corect sau deloc, sau nu stiti la ce va foloseste. Ok, in aceasta postare voi incerca sa explic totul.
DAEMON-Tools este un program care emuleaza unitati virtuale de tip CD/DVD si creeaza fisiere imagine de disc. Ce inseamna asta? Programul dat va face sa apara in directoriul "My computer" sau "Computer" (in dependenta de sistemul de operare folosit) mai multe unitati CD/DVD care nu sunt legate de nici un component hardware a calculatorului, deci sunt virtuale. 
Fisierul imagine a unui disc reprezinta continutul unui CD/DVD adunat intr-un singur fisier cu extensia *.mdx, *.mds/*.mdf, *.iso,*.cue, etc. Continutul poate fi accesat doar cu programe de tipul DAEMON-Tools, iar PC-ul crede ca ati introdus un CD/DVD. Utilizarile ale programelor de acest tip sunt multe. Voi explica cum se emuleaza unul sau mai multe unitati virtuale.
Veti avea nevoie mai intai de program, click aici pentru descarcare. Atentie! Descarcati versiunea DAEMON Tools Lite pentru ca versiunile Pro sunt cu plata. Dupa descarcare si instalare, restartati PC-ul daca e nevoie.
Lansati DAEMON Tools Lite, iar in bara de notificari va aparea pictograma programului.


Click pe imagine pentru marire.

Click dreapta>Virtual devices>Add SCSI Virtual Drive


Dupa un scurt timp de incarcare intrati in "My computer"/ "Computer" pentru a observa ca a aparut o unitate noua CD/DVD.

Acum citirea unei imagini de disc. De multe ori sa intamplat sa descarcati de pe internet un program sau un joc care reprezenta un singur fisier care nu putea fi deschis. Nu va speriati, e doar o imagine de disc (uitativa si la extensie:*.mdx, *.mds/*.mdf, *.iso,*.cue). Pentru ai accesa continutul click stanga> Device 0: [I] No Media sau Device 1: [J] No Media, nu conteaza care din ele. Alegeti una din ele. 
Va aparea o fereastra unde va trebui sa indicati unde se afla respectiva imagine de disc.
Intrati in "My computer"/ "Computer" daca autorun-ul e dezactivat si dublu-click pe unitatea virtuala respectiva. Pentru a demonta o imagine de disc, pur si simplu dati click-stanga pe DAEMON Tools Lite in bara de notificare si click Unmount All Drives.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu